Kunstprosjekt som gir voldsutsatte barn mestring og glede!

kunsutstilling

Telemarksgalleriet, Lysbuen Norsk Industriarbeidermuseum og kunstner Eivind Blaker har tatt initiativ til et kunstprosjekt for barn. Krisesentersekretariatet er samarbeidspartner.

Barn inviteres til å være med på et kunstverkstedet i Telemarksgalleriet for å male et stort veggverk sammen med kunstneren Eivind Blaker lørdag 5 november. Bildet er full av bevegelse, energi og fantasi, og i Blakers billedverden vil barna kjenne igjen en rekke superhelter og superskurker.

Kenneth Holt kommer på pressevisningen og forteller om sitt liv. Han levde sine første 6 leveår med en voldelig far som også hadde et rusproblem. Han er rapper i duoen Tonna Brix og billedkunstner. For Kenneth har kunsten vært nesten like viktig som musikken, og han maler og tegner i tillegg til å skrive og rappe.

«Jeg begynte på kunstskole omtrent samtidig som jeg begynte hos psykolog. Vi skulle egentlig male blomster og appelsiner, men jeg malte en far ruset på piller og alkohol og moren min og meg redde ved siden av», sier Kenneth som vil fortelle om viktigheten av kunstprosjektet under pressekonferansen.

Vi har invitert barn som bor eller har bodd på et krisesenter til å delta sammen med kunstneren Eivind Blaker. Barna skal være med på et kunstverksted i galleriet for å male et stort veggverk.
Bildet er full av bevegelse, energi og fantasi, og i Blakers billedverden vil barna kjenne igjen en rekke superhelter og superskurker. Barna og kunstneren vil finne fram farger og løsninger for verket. Verket vil etter ferdigstillelse gis som en gave.

Krisesentrene har i stor grad fokus på leken som en «beskyttelseshavn» for reparasjoner av skadde følelser og som en mulighet for løsning av konflikt og angst. Vi vet også at lek og andre aktiviteter er den viktigste utviklingskilden for tanker og følelser.

«Vi er kjempeglad for tiltaket som vil gi barn som har vokst opp i familier med vold en mulighet til å delta på et sosialt arrangement der de skal få en opplevelse av både glede og mestring gjennom å skape dette spesielle bilde sammen med kunstneren», sier Krisesentersekretariatets leder Tove Smaadahl. Både Smaadahl og leder ved Kongsberg krisesenter Anita Skullestad vil være tilstede under pressekonferansen.

Velkommen til pressevisning og lunch mandag 31. oktober kl. 11.00 på Telemarksgalleriet ved Norsk Industriarbeidermuseum
H. Holtasgate 27 / 3678 Notodden / Tlf 350 100 80 / www.telemarksgalleriet.no

For mer informasjon kontakt:
Daglig leder Lysbuen_ Telemarksgalleriet: Helene Brekke, tlf. 350100 80 / 928 55 557.
Presse- og markedsføringsansvarlig Lysbuen _ Telemarksgalleriet: Rita Engedalen, tlf. 920 94 584.

Publisert: 25.10.2016

logo        12

13 861 kommentarer til «Kunstprosjekt som gir voldsutsatte barn mestring og glede!»