Justisministeren delte ut røde knapper

18620775_1361382963909432_713880678938006726_o

Mandag 22. mai i morgenrushet fra t-bane og tog sto justisministeren og Rød knapp-alliansen og delte ut røde knapper til passerende morgenfugler på Nationalteateret! Justisminister Per-Willy Amundsen delte ivrig ut knapper til forbipasserende kvinner og menn og var svært fornøyd med de positive tilbakemeldingene fra alle som gjerne ville ta imot en knapp.

Mange hundre tusen nordmenn bærer den røde knappen som et symbol på at arbeid mot vold mot kvinner er viktig. Bak kampanjen står Norske Kvinners Sanitetsforening, Den norske kirke, Islamsk råd, Virke, Krisesentersekretariatet, Reform (Ressurssenter for menn), JURK (Juridisk rådgivning for kvinner) og Digni.

Nå kan det være slutt

Det er fjerde året det blir holdt morgenaksjon med utdeling av røde knapper. Totalt er det delt ut over 375 000 røde knapper. Nå kan det være slutt. Regjeringen har valgt å ikke gi videre støtte til Rød knapp-alliansen. – Det er trist at departementet ikke har tilgode å avse midler til kampanjen i år. Kampanjen er en viktig folkeaksjon som engasjerer mange i arbeidet mot vold mot kvinner, sier daglig leder ved Krisesentersekretariatet Tove Smaadahl.

Fire kunnskapshull

Symbolet for kampanjen er en rød knapp. Rødt er valgt fordi rødt signaliserer stopp, samtidig som rødt er kjærlighetens farge. Kampanjens røde knapp har fire hull. Hullene symboliserer fire områder vi mener det er spesielt store utfordringer på som det må arbeides med å tette: Rettigheter, hjelpetilbud, forebygging og forskning. Kampanjen har nedsatt arbeidsgrupper som arbeider med disse utfordringene.

Vil du bære en rød knapp? Røde knapper kan bestilles på e-post: stoppvoldmotkvinner@gmail.com

Besøk Rød knapp-kampanjens Facebook-side

 

Aksjon 22 mai justis deler ut (2)IMG_7961Til Tove (2)

Foto: Beate Framdal, Norske Kvinners Sanitetsforening

 

Publisert 23.05.2017

15 381 kommentarer til «Justisministeren delte ut røde knapper»