Juleaksjonen – en helt vanlig jul

binary-18313-17225

“Det var den beste julen jeg noen gang har hatt”, sa et av barna som hadde deltatt på Juleaksjonen. Hvert år må mange barn feire jul sammen med mor på et av landets krisesentre på grunn av vold. Krisesentrene er derfor svært glad for at Gjensidigestiftelsen gjør det mulig for barn å oppleve en god julefeiring med ulike juleaktiviteter og ikke minst julegaver. Hvert år gir Gjensidigestiftelsen midler slik at barna på krisesenter kan få “en helt vanlig jul”. 

Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Røde Kors, Blå Kors og Krisesentersekretariatet, er organisasjoner som alle jobber med vanskeligstilte familier, har fått i oppdrag å gjennomføre tiltakene. Juleaksjonen skal ha et spesielt fokus på barn som lever i fattigdom, i asylmottak eller på et krisesenter. Barn som lever under vanskelige forhold fyller som regel ikke ønskelisten med dyre ting de vet at foreldrene ikke har råd til. Egentlig ønsker de seg bare en helt vanlig jul, slik som vennene deres har.

Krisesentrene får på denne måten mulighet til å gjennomføre ulike aktiviteter for barna og mødrene, både i adventstiden og i juleuka.

Se mer på gjensidigestiftelsen sin webside; juleaksjon

logo gjs